Go Back
+ servings
Gesztenyes-bomba

Gesztenyés bomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés bomba.
5 Értékelés 1 szavazat
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1274 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • rum
  • tej

a bevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A gesztenyemasszát elkevertem a mascarponéval és 2 evőkanál rummal. A zselatint elkevertem 1 dl tejszínben, egy perc keverés után hozzáadtam a többi tejszínt is. Azt a fajta zselatint használtam, amit szinte rögtön a krémhez lehet keverni, nem kell melegíteni. Majd fokozatosan a tejszínhez adtam a gesztenyés krémet, és alaposan elkevertem.
  • Egy tálat folpackkal kibéleltem, és kikészítettem a babapiskótákat.
  • A tejben is elkevertem egy kevés rumot, majd a babapiskótákat belemártottam. Nem szabad eláztatni, elég egy pillanatra belemártani. A tál alját és az oldalát is kiraktam a piskótával, majd beleraktam a krém egy részét. Erre jött ismét egy sor piskóta, majd a krém másik fele, végül piskótával zártam le. A folpackot ráhajtottam, a tálat lefedtem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam.
  • Másnap egy nagyobb tányérra borítottam, a folpackot óvatosan lehúztam róla.
  • Gőz felett kevés olajjal étcsokit olvasztottam, és ráöntöttem. Tejszínhabbal és cukorgyöngyökkel díszíttetem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés bomba-hoz.

Tápérték

Kalória: 1274kcalSzénhidrát: 129gFehérje: 19gZsír: 75gTelített zsír: 43gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 172mgNátrium: 113mgKálium: 882mgÉlelmi rost: 4gCukor: 36gVitamin A: 2040IUVitamin C: 51mgKalcium: 195mgVas: 4mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!