Go Back
+ servings
Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldborsófőzelék.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 301 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A borsót kifejtjük megmossuk.
  • A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
  • A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.
  • Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főző lével.
  • Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük.
  • Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldborsófőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 301kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 14gZsír: 8gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gNátrium: 20mgKálium: 617mgÉlelmi rost: 13gCukor: 20gVitamin A: 1955IUVitamin C: 101mgKalcium: 68mgVas: 4mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!