Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zöldborsófőzelék
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldborsófőzelék.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
5
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
2
főre
Kalória
301
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
zöldborsó
1
csokor
petrezselyem
1
evőkanál
cukor
3
dl
főzőlé
1
evőkanál
olaj
1
evőkanál
liszt
Elkészítés
A borsót kifejtjük megmossuk.
A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.
Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főző lével.
Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük.
Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Zöldborsófőzelék-hez!
Tápérték
Kalória:
301
kcal
Szénhidrát:
45
g
Fehérje:
14
g
Zsír:
8
g
Telített zsír:
1
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
5
g
Trans Fat:
1
g
Nátrium:
20
mg
Kálium:
617
mg
Élelmi rost:
13
g
Cukor:
20
g
Vitamin A:
1955
IU
Vitamin C:
101
mg
Kalcium:
68
mg
Vas:
4
mg
Keyword
főzelék
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!