Go Back
+ servings
Kettévágott disznósajt, amely mutatja a különböző húsokat és fűszereket tömött állapotban, egy hagyományos magyar konyhai étel.

Disznósajt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Disznósajt.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 hours
Teljes idő 3 hours 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1770 kcal

Hozzávalók
  

  • 1.5 kg sertéscsülök hátsó
  • 1 kg sertésfej
  • 50 dkg sertésbőr
  • 50 dkg tokaszalonna
  • 20 dkg sertésnyelv
  • 50 g
  • 5 g törött bors
  • 1 g szegfűbors
  • 50 g fokhagyma
  • 1 db sertésgyomor

Elkészítés
 

  • A megtisztított és megmosott húsféléket sózott hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, 2cm-es darabokra vágjuk. A megfőtt bőrkét ledaráljuk.
  • Az összevágott húsokat és a ledarált bőrkét tálba tesszük, fűszerezzük, ízlés szerint zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán összekeverjük.
  • Az összekevert anyagokat a megmosott sertésgyomorba töltjük, majd a nyílást bevarrjuk.
  • A betöltött gyomrot forrásban lévő vízbe tesszük ez lehet a húsok főzőleve -, és lassú tűzön megabáljuk.
  • A vízből kivéve, vékony tűvel megszurkáljuk, és két falap közé téve, préseljük, aztán hagyjuk kihűlni.
  • Amennyiben füstölni akarjuk, a főtt és kockára vágott anyagokhoz 2dl nyers sertésvért is keverünk, és kevés pirospaprikával fűszerezzük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Disznósajt-hoz!

Tápérték

Kalória: 1770kcalSzénhidrát: 2gFehérje: 104gZsír: 154gTelített zsír: 49gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 42gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 235mgNátrium: 2602mgKálium: 77mgÉlelmi rost: 0.2gCukor: 0.1gVitamin A: 1IUVitamin C: 2mgKalcium: 25mgVas: 1mg
Keyword Hideg előétel, Magyar konyha, Sertésbőr, Sertéscsülök:, Sertésfej, Sertésgyomor, Sertésnyelv, tokaszalonna
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!