A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk.
A húst félbehajtjuk, és hústűvel megtűzzük.
A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, és beletesszük a hústekercseket.
Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk.
Tálalás előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk, hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás-májas szalonnával töltött karaj-hoz!