Go Back
+ servings
Egy barna üvegtányéron halomba rakott almás-májas szalonnával töltött sertéskaraj látható, a tetején egy félbevágott szelettel.

Almás-májas szalonnával töltött karaj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-májas szalonnával töltött karaj.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 858 kcal

Hozzávalók
  

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 db alma
  • 20 dkg sütőtök
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg bacon szeletelt
  • 10 dkg vaj

Elkészítés
 

  • A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk.
  • A húst félbehajtjuk, és hústűvel megtűzzük.
  • A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, és beletesszük a hústekercseket.
  • Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk.
  • Tálalás előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk, hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás-májas szalonnával töltött karaj-hoz!

Tápérték

Kalória: 858kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 59gZsír: 59gTelített zsír: 31gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 425mgNátrium: 960mgKálium: 1251mgÉlelmi rost: 2gCukor: 13gVitamin A: 11214IUVitamin C: 18mgKalcium: 73mgVas: 6mg
Keyword alma, Almás-májas, Bacon, csirkemáj, Fehérbor, Sertéskaraj, Sütőtök, Szalonna, tejszín, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!