Go Back
+ servings
Dán vajas keksz

Dán vajas keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dán vajas keksz.
3.84 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha dán
Mennyiség 4 főre
Kalória 754 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mérjük ki az összes hozzávalót, és győződjünk meg róla, hogy a vaj puha, szobahőmérsékletű legyen.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót.
  • Adjuk hozzá a puha vajat a száraz hozzávalókhoz, és morzsoljuk össze kézzel vagy fakanállal, amíg a keverék homogén állagot nem ölt.
  • Öntsük hozzá a vaníliakivonatot és a felvert tojást a tálhoz, majd keverjük össze az egészet, amíg egy sima tészta keletkezik.
  • Töltsük a tésztát egy habzsákba, és formázzunk karikákat egy sütőpapírral fedett sütőlemezre.
  • Helyezzük a kekszeket előmelegített, 200°C-ra állított sütőbe, és süssük 8-10 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
  • Vegyük ki a kekszeket a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácsra téve.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dán vajas keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 754kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 10gZsír: 42gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 2gKoleszterin: 148mgNátrium: 436mgKálium: 113mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 1309IUKalcium: 30mgVas: 4mg
Keyword keksz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!