Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Dán vajas keksz
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dán vajas keksz.
3.84
Értékelés
6
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
25
perc
perc
Sütés/főzés
10
perc
perc
Teljes idő
35
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
dán
Mennyiség
4
főre
Kalória
754
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
30
dkg
liszt
20
dkg
vaj
10
dkg
porcukor
1
db
tojás
1
evőkanál
vaníliakivonat
1
g
só
Elkészítés
Mérjük ki az összes hozzávalót, és győződjünk meg róla, hogy a vaj puha, szobahőmérsékletű legyen.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót.
Adjuk hozzá a puha vajat a száraz hozzávalókhoz, és morzsoljuk össze kézzel vagy fakanállal, amíg a keverék homogén állagot nem ölt.
Öntsük hozzá a vaníliakivonatot és a felvert tojást a tálhoz, majd keverjük össze az egészet, amíg egy sima tészta keletkezik.
Töltsük a tésztát egy habzsákba, és formázzunk karikákat egy sütőpapírral fedett sütőlemezre.
Helyezzük a kekszeket előmelegített, 200°C-ra állított sütőbe, és süssük 8-10 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
Vegyük ki a kekszeket a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácsra téve.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Dán vajas keksz-hez!
Tápérték
Kalória:
754
kcal
Szénhidrát:
83
g
Fehérje:
10
g
Zsír:
42
g
Telített zsír:
26
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
2
g
Koleszterin:
148
mg
Nátrium:
436
mg
Kálium:
113
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
25
g
Vitamin A:
1309
IU
Kalcium:
30
mg
Vas:
4
mg
Keyword
keksz
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!