Go Back
+ servings
Réteges Bácskai krémes sütemény fehér habbal és csokoládémintával a tetején, tálalásra kész állapotban.

Bácskai krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai krémes.
4.67 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 469 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, amennyit felvesz, nyújtható, sima felületű anyagot kapjunk.
  • Egy közepes tepsi hátán, sütőpapíron két lapot sütünk belőle.
  • A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd amikor kevergetve teljesen kihűtöttük, a cukorral habosra kevert margarinnal egynemű krémmé elegyítjük.
  • A krémmel megtöltjük a lapokat.
  • A tojások fehérjét gőz fölött a porcukorral kemény, fényes habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, majd kakaóport szitálunk rá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 469kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 6gZsír: 24gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 12mgNátrium: 238mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 1gCukor: 41gVitamin A: 853IUVitamin C: 0.04mgKalcium: 93mgVas: 1mg
Keyword desszert, Édes finomság, Hagyományos recept, Házi sütemény, Kakaópor, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Porcukor, puding, Szalalkáli, Tej, tészta, Tojásfehérje, torta, Vaníliás krém, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!