Go Back
+ servings
Sok házi készítésű, aranyszínű Angol muffin

Angol muffin

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Angol muffin.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Angol
Mennyiség 4 főre
Kalória 530 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül.
  • Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék.
  • A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron, letakarva kelesszük nagyjából 40 percet.
  • Teflonos serpenyőben süsük meg alacsony hőmérsékleten, 2 percenként megfordítva a tésztákat. A sütés kicsit időigényes, nagyjából 15-20 perc. Gyorsabban elkészülnek és szebbek is a muffinok, ha sütés közben lefedjük a serpenyőt.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Angol muffin-hoz!

Tápérték

Kalória: 530kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 15gZsír: 7gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 13mgNátrium: 1021mgKálium: 193mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 156IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 27mgVas: 6mg
Keyword Angol muffin, Búzadara, Cukor, Élesztő, Liszt, Vaj, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!