Go Back
+ servings
Pekingi kacsa

Pekingi kacsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pekingi kacsa.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 1 óra 20 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Kínai
Mennyiség 6 főre
Kalória 524 kcal

Hozzávalók
  

  • 1.8 kg kacsa egész
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze rizsecet vörösbor ecet is jó
  • 1 db csillagánizs
  • 2 teáskanál olaj
  • 1/3 csésze hoisin szósz

Elkészítés
 

  • Vágj egy kis részt a kacsa nyaka körül, majd óvatosan tolj be az ujjaddal vagy egy kanál kerek végével a mellkason keresztül a bőr és a hús között, hogy a bőrt eltávolítsd a hústól.
  • Forralj fel egy nagy, nehéz lábasban vizet, és helyezd bele a kacsát 4 percre. Ezután vedd ki a kacsát a vízből, és alaposan szárítsd meg.
  • Keverd össze a barna cukrot, a rizsecetet, a csillagánizst és az olajat egy serpenyőben, és melegítsd fel, amíg a cukor fel nem oldódik.
  • Hagyd kihűlni a keveréket, majd kend be vele a kacsát alaposan, hogy mindenhol jól bevonja.
  • Kössd össze a kacsát óvatosan, hogy fel lehessen akasztani, majd hagyd száradni hűvös, szellős helyen 2-3 órán keresztül, hogy a bőr kiszáradjon.
  • Melegítsd elő a sütőt 190°C Celsius fokra.
  • Helyezd a kacsát egy rácsra egy tepsiben. Önts egy csésze vizet a tepsibe, hogy megakadályozd a zsír égését. Süsd 1,5 órán át, időnként forgatva, hogy minden oldala aranybarna legyen.
  • 10 perccel a sütés vége előtt kend be a kacsát hoisin szósszal.
  • Tálald a kacsát rizzsel és friss zöldségekkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pekingi kacsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 524kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 55gZsír: 20gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 228mgNátrium: 442mgKálium: 672mgÉlelmi rost: 0.5gCukor: 22gVitamin A: 505IUVitamin C: 8mgKalcium: 55mgVas: 8mg
Keyword húsétel, kacsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!