Vágj egy kis részt a kacsa nyaka körül, majd óvatosan tolj be az ujjaddal vagy egy kanál kerek végével a mellkason keresztül a bőr és a hús között, hogy a bőrt eltávolítsd a hústól.
Forralj fel egy nagy, nehéz lábasban vizet, és helyezd bele a kacsát 4 percre. Ezután vedd ki a kacsát a vízből, és alaposan szárítsd meg.
Keverd össze a barna cukrot, a rizsecetet, a csillagánizst és az olajat egy serpenyőben, és melegítsd fel, amíg a cukor fel nem oldódik.
Hagyd kihűlni a keveréket, majd kend be vele a kacsát alaposan, hogy mindenhol jól bevonja.
Kössd össze a kacsát óvatosan, hogy fel lehessen akasztani, majd hagyd száradni hűvös, szellős helyen 2-3 órán keresztül, hogy a bőr kiszáradjon.
Melegítsd elő a sütőt 190°C Celsius fokra.
Helyezd a kacsát egy rácsra egy tepsiben. Önts egy csésze vizet a tepsibe, hogy megakadályozd a zsír égését. Süsd 1,5 órán át, időnként forgatva, hogy minden oldala aranybarna legyen.
10 perccel a sütés vége előtt kend be a kacsát hoisin szósszal.