Keverd össze a kukorica lisztet és a sót egy nagy tálban.
Fokozatosan add hozzá a vizet, és dolgozd össze a liszttel, amíg tészta nem képződik. Lehet, hogy nem szükséges az összes víz, vagy lehet, hogy egy kicsivel több is szükséges. A konzisztenciának olyannak kell lennie, mint a gyurma: nem ragadós, de nem is morzsalékos.
Oszd el a tésztát 15-20 egyenlő részre. Minden darabot görgess gombóccá.
Készíts elő egy tortilla prését (ha nincs ilyened, használhatsz nehéz talpú serpenyőt vagy sodrófát). Tegyél műanyag fóliát vagy nyitott műanyag zacskót a prés mindkét oldalára, hogy megakadályozd a tortilla ragadását.
Helyezd a tésztagombócot a prés közepére és zárd le a fedelét, préseld le, hogy a gombócot lapos tortillává formázd. Ezt többször is el kell végezned, hogy elérjük a megfelelő vastagságot. Ha nincs présed, óvatosan lapítsd le a gombócot a serpenyő aljával, vagy használj sodrófát.
Melegíts fel egy száraz serpenyőt vagy grillezőt közepes-nagy hőfokon. Helyezz egy tortillát a serpenyőbe és sütögetd kb. 30 másodperc és 1 perc között mindkét oldalán, vagy amíg a tortilla nem kezd el kissé felbuborékozni és barna foltok nem jelennek meg rajta.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, rakd a kész tortillákat egy tányérra és takard le tiszta konyharuhával, hogy melegek és puha maradjanak.