Go Back
+ servings
Frissen sült, aranybarna ciabatta kenyér egy sötét fa felületen.

Ciabatta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ciabatta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás köret
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 418 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, és a sót. Add hozzá a vizet, és keverd/gyúrd össze, amíg egy lágy, ragacsos tésztát nem kapsz. A víz mennyiségét szükség szerint állíthatod, a tészta állagától függően.
  • Olajozz be egy mély tálat, és helyezd bele a tésztát. Fedd le és hagyjuk állni 12 órán át szobahőmérsékleten, hogy a tészta megkeljen. Ez az időszak kulcsfontosságú a ciabatta jellegzetes állagának és ízének kialakításában.
  • A kelesztés után borítsd a tésztát egy liszttel (vagy kukoricaliszttel) meghintett munkafelületre. Óvatosan nyomkodd plattára, hogy egy nagy négyzetet kapj. Hajtsd össze a tésztát és formázd hosszúkás négyzetté. Ezután vágd kétfelé, és alakítsd mindkettőt hengeres formájúra.
  • Hagyd a tésztákat pihenni még 30 percig, mielőtt betennéd őket a sütőbe.
  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a tésztákat, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesznek.
  • Hagyd a ciabattát kihűlni néhány percig a sütőből kivéve, majd szeleteld fel és tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ciabatta-hoz!

Tápérték

Kalória: 418kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 13gZsír: 1gTelített zsír: 0.2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.5gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.2gNátrium: 976mgKálium: 144mgÉlelmi rost: 4gCukor: 0.3gVitamin C: 0.01mgKalcium: 20mgVas: 5mg
Keyword Ciabatta, Élesztő, kenyér, Olasz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!