Go Back
+ servings
Diós csók

Diós csók

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós csók.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 230 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a porcukorral és a csipet sóval. A habnak fényesnek és tartósnak kell lennie.
  • Óvatosan forgassuk bele a habba a darált diót és a lisztet, hogy ne törjük össze a tojáshabot. Ha szeretnéd, akkor a lisztet ki is hagyhatod a receptből.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzunk kis adagokban a masszából. Ha rendelkezésedre áll nyomózsák, használhatod azt is. Ellenkező esetben egy kiskanállal is könnyen adagolható. 170°C-ra előmelegített sütőben süssük a süteményeket 10-15 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós csók-hoz!

Tápérték

Kalória: 230kcalSzénhidrát: 26gFehérje: 5gZsír: 13gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gNátrium: 90mgKálium: 117mgÉlelmi rost: 1gCukor: 20gVitamin A: 4IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 21mgVas: 1mg
Keyword Csók, diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!