Egy tálban keverjük össze a kovász hozzávalóit. Takarjuk le konyharuhával és hagyjuk szobahőmérsékleten állni egy éjszakán keresztül vagy minimum 5-6 órát.
A kenyér alapanyagait egy dagasztógépbe helyezzük és alaposan összedolgozzuk. Az elkészült tészta ragacsosabb állagú lesz, mint a hagyományos fehér kenyér tésztája.
Hagyjuk a tésztát 1 órán keresztül kelni.
Ezt követően gyengéden gyúrjuk át, majd helyezzük egy sütőformába.
Ebben a formában is hagyjuk kelni további 1 órát.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Süssük a kenyeret 15 percig ezen a hőmérsékleten, majd csökkentsük a hőt 200°C-ra és süssük még további 23 percig.
Remélem, hogy élvezni fogjátok ezt az ízletes teljes kiőrlésű kenyeret! Jó étvágyat!