Go Back
+ servings
Teljes kiőrlésű kenyér

Teljes kiőrlésű kenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Teljes kiőrlésű kenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 2 hours
Sütés/főzés 38 perc
Teljes idő 2 hours 38 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 196 kcal

Hozzávalók
  

a kovászhoz:

a kenyérhez:

  • kovász
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 75 gr kenyérliszt BL-80
  • 50 gr zabpehely
  • 25 gr búzakorpa vagy részben zabkorpa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 teáskanál
  • 1,5 dl víz

Elkészítés
 

  • Egy tálban keverjük össze a kovász hozzávalóit. Takarjuk le konyharuhával és hagyjuk szobahőmérsékleten állni egy éjszakán keresztül vagy minimum 5-6 órát.
  • A kenyér alapanyagait egy dagasztógépbe helyezzük és alaposan összedolgozzuk. Az elkészült tészta ragacsosabb állagú lesz, mint a hagyományos fehér kenyér tésztája.
  • Hagyjuk a tésztát 1 órán keresztül kelni.
  • Ezt követően gyengéden gyúrjuk át, majd helyezzük egy sütőformába.
  • Ebben a formában is hagyjuk kelni további 1 órát.
  • Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Süssük a kenyeret 15 percig ezen a hőmérsékleten, majd csökkentsük a hőt 200°C-ra és süssük még további 23 percig.
  • Remélem, hogy élvezni fogjátok ezt az ízletes teljes kiőrlésű kenyeret! Jó étvágyat!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Teljes kiőrlésű kenyér-hez!

Tápérték

Kalória: 196kcalSzénhidrát: 39gFehérje: 7gZsír: 2gTelített zsír: 0.3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gNátrium: 413mgKálium: 141mgÉlelmi rost: 5gCukor: 2gVitamin A: 106IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 13mgVas: 3mg
Keyword Élesztő, Kovász, Liszt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!