Öblítsd le a quinoát hideg víz alatt. Tegyél 2 csésze vizet egy fazékba, és forrald fel. Adj hozzá egy csipet sót, majd a quinoát. Csökkentsd a hőmérsékletet, fedd le, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul. Szűrd le, és hagyd hűlni.
Ha friss kukoricát használsz, főzd meg pár percig lobogó sós vízben, majd szűrd le és hagyd hűlni. Ha fagyasztott kukoricát használsz, olvaszd fel.
Vágd apróra a piros paprikát, avokádót, lilahagymát és a friss petrezselymet vagy koriandert.
Keverd össze egy tálban a citromlevet, olívaolajt, sót és borsot.
Egy nagy tálban keverd össze a quinoát, kukoricát, piros paprikát, avokádót és lilahagymát. Adj hozzá egy kevés öntetet, és keverd össze az egészet óvatosan, hogy az avokádó ne törjön szét.
Szórd meg a salátát apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel, és öntsd meg a maradék öntettel.