Go Back
+ servings
Kukoricás quinoa saláta

Kukoricás quinoa saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kukoricás quinoa saláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Perui
Mennyiség 4 főre
Kalória 392 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Öblítsd le a quinoát hideg víz alatt. Tegyél 2 csésze vizet egy fazékba, és forrald fel. Adj hozzá egy csipet sót, majd a quinoát. Csökkentsd a hőmérsékletet, fedd le, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul. Szűrd le, és hagyd hűlni.
  • Ha friss kukoricát használsz, főzd meg pár percig lobogó sós vízben, majd szűrd le és hagyd hűlni. Ha fagyasztott kukoricát használsz, olvaszd fel.
  • Vágd apróra a piros paprikát, avokádót, lilahagymát és a friss petrezselymet vagy koriandert.
  • Keverd össze egy tálban a citromlevet, olívaolajt, sót és borsot.
  • Egy nagy tálban keverd össze a quinoát, kukoricát, piros paprikát, avokádót és lilahagymát. Adj hozzá egy kevés öntetet, és keverd össze az egészet óvatosan, hogy az avokádó ne törjön szét.
  • Szórd meg a salátát apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel, és öntsd meg a maradék öntettel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kukoricás quinoa saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 392kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 9gZsír: 21gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gNátrium: 310mgKálium: 729mgÉlelmi rost: 9gCukor: 5gVitamin A: 1749IUVitamin C: 60mgKalcium: 54mgVas: 3mg
Keyword Kukorica, Quinoa, saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!