Először is minden hozzávalót elő kell készíteni: a paprikát meg kell tisztítani és csíkokra vágni, a fokhagymát szintén meg kell tisztítani és minden gerezdet 4 részre vágni, az aszalt paradicsomot pedig kettévágni.
A nyelvet alaposan meg kell tisztítani és mosni. Készíts kb. 10-13 bemetszést a nyelvbe (a méretétől függően), de ne mélyebben, mint 4 cm. Töltsd meg a bemetszéseket a felvágott zöldségekkel.
Kend be a nyelvet olajjal, szórd meg kakukkfűvel, és csomagold be alufóliába. Tedd a sütőbe, amit előzőleg 180°C-ra előmelegítettél, és süsd 1,5 órán keresztül. A sózást a sütés után végezd el.
Miután elkészült, bontsd ki óvatosan a fóliát, és hagyd állni 10 percig. Ezután távolítsd el a kakukkfüvet és szeleteld fel.
A nyelv, mivel alufóliában sült, rendkívül ízletes és aromás lett. A kakukkfű kombinációja a többi összetevővel különleges ízt kölcsönöz.
Tálaláskor díszítheted zöldfűszerekkel vagy kakukkfű ággal. A saját levével együtt is tálalhatod. A köret lehet rizs vagy krumpli.
Tálalás előtt sózd meg a nyelvet (a legjobb a tengeri só, mert gyorsan elolvad a forró húson).