Go Back
+ servings
Látványos tálalású, finom magyar specialitás Sült nyelv.

Sült nyelv

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült nyelv.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 693 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először is minden hozzávalót elő kell készíteni: a paprikát meg kell tisztítani és csíkokra vágni, a fokhagymát szintén meg kell tisztítani és minden gerezdet 4 részre vágni, az aszalt paradicsomot pedig kettévágni.
  • A nyelvet alaposan meg kell tisztítani és mosni. Készíts kb. 10-13 bemetszést a nyelvbe (a méretétől függően), de ne mélyebben, mint 4 cm. Töltsd meg a bemetszéseket a felvágott zöldségekkel.
  • Kend be a nyelvet olajjal, szórd meg kakukkfűvel, és csomagold be alufóliába. Tedd a sütőbe, amit előzőleg 180°C-ra előmelegítettél, és süsd 1,5 órán keresztül. A sózást a sütés után végezd el.
  • Miután elkészült, bontsd ki óvatosan a fóliát, és hagyd állni 10 percig. Ezután távolítsd el a kakukkfüvet és szeleteld fel.
  • A nyelv, mivel alufóliában sült, rendkívül ízletes és aromás lett. A kakukkfű kombinációja a többi összetevővel különleges ízt kölcsönöz.
  • Tálaláskor díszítheted zöldfűszerekkel vagy kakukkfű ággal. A saját levével együtt is tálalhatod. A köret lehet rizs vagy krumpli.
  • Tálalás előtt sózd meg a nyelvet (a legjobb a tengeri só, mert gyorsan elolvad a forró húson).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült nyelv-hez!

Tápérték

Kalória: 693kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 34gZsír: 51gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gKoleszterin: 202mgNátrium: 615mgKálium: 281mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 2524IUVitamin C: 105mgKalcium: 19mgVas: 1mg
Keyword Aszalt paradicsom, fokhagyma, Kakukkfű, Olívaolaj, paprika, Sertésnyelv
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!