Go Back
+ servings
Egy kép egy fehér asztalterítővel letakart asztalon álló fehér tányérról, amin egy nagy kupac aranybarna cak-cak helyezkedik el. A tányér és a cak-cak kontrasztot képez a fehér háttérrel, kiemelve a desszert természetes színét és textúráját.

Cak-cak

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cak-cak.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 4 főre
Kalória 869 kcal

Hozzávalók
  

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1,5 evőkanál vodka
  • 20 dkg olaj
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál cukor
  • teáskanál

Elkészítés
 

  • Mérjük ki és készítsünk elő minden hozzávalót.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, tojásokat, sót és vodkát, hogy homogén tésztát kapjunk.
  • Takarjuk le a tésztát és hagyjuk pihenni 30 percig.
  • Osszuk a tésztát három egyenlő részre, és nyújtsuk ki 2 mm vastagságban, majd vágjuk 2 cm széles csíkokra.
  • A csíkokat vágjuk 3 mm széles darabokra. Ügyeljünk arra, hogy azonnal szétválasszuk őket.
  • Helyezzük a tésztadarabokat egy textíliával borított tálcára.
  • Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben és süssük a tésztadarabokat aranybarnára.
  • Az aranybarna tésztadarabokat szűrőbe helyezzük lecsöpögtetjük az olajat.
  • Egy edényben karamellizáljuk a cukrot mézzel vagy sziruppal, folyamatos keverés mellett.
  • Öntsük a mézes keveréket a tésztára és forgassuk össze.
  • Formázzuk a cak-cak-ot, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk teával vagy kávéval.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cak-cak-hoz!

Tápérték

Kalória: 869kcalSzénhidrát: 82gFehérje: 12gZsír: 54gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 123mgNátrium: 243mgKálium: 134mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 178IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 31mgVas: 4mg
Keyword Cak-cak, Cukor, desszert, Liszt, tojás, Vodka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!