Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cak-cak
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cak-cak.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
40
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
15
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Orosz
Mennyiség
4
főre
Kalória
869
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
30
dkg
liszt
3
db
tojás
1,5
evőkanál
vodka
20
dkg
olaj
3
evőkanál
méz
4
evőkanál
cukor
⅓
teáskanál
só
Elkészítés
Mérjük ki és készítsünk elő minden hozzávalót.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, tojásokat, sót és vodkát, hogy homogén tésztát kapjunk.
Takarjuk le a tésztát és hagyjuk pihenni 30 percig.
Osszuk a tésztát három egyenlő részre, és nyújtsuk ki 2 mm vastagságban, majd vágjuk 2 cm széles csíkokra.
A csíkokat vágjuk 3 mm széles darabokra. Ügyeljünk arra, hogy azonnal szétválasszuk őket.
Helyezzük a tésztadarabokat egy textíliával borított tálcára.
Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben és süssük a tésztadarabokat aranybarnára.
Az aranybarna tésztadarabokat szűrőbe helyezzük lecsöpögtetjük az olajat.
Egy edényben karamellizáljuk a cukrot mézzel vagy sziruppal, folyamatos keverés mellett.
Öntsük a mézes keveréket a tésztára és forgassuk össze.
Formázzuk a cak-cak-ot, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk teával vagy kávéval.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Cak-cak-hoz!
Tápérték
Kalória:
869
kcal
Szénhidrát:
82
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
54
g
Telített zsír:
5
g
Többszörösen telítetlen zsír:
15
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
33
g
Trans Fat:
0.2
g
Koleszterin:
123
mg
Nátrium:
243
mg
Kálium:
134
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
25
g
Vitamin A:
178
IU
Vitamin C:
0.1
mg
Kalcium:
31
mg
Vas:
4
mg
Keyword
Cak-cak, Cukor, desszert, Liszt, tojás, Vodka
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!