Helyezzük a finomlisztet és a sót egy nagy tálba. Keverjük el benne a cukrot és az élesztőt úgy, hogy közepén mélyedést képezünk a száraz összetevők között.
Öntsük a langyos tejet és vizet a mélyedésbe, majd verjük fel a keveréket, amíg sűrű tésztát kapunk. Takarjuk le a tálát egy teáskendővel.
Hagyjuk a tésztát egy meleg helyen kb. egy órán keresztül kelni. Ez idő alatt megduplázódik térfogata.
Miután a tészta megkelt, keverjük át, hogy kipukkadjanak a levegőbuborékok, majd öntsük egy nagy kancsóba.
Melegítsünk egy tapadásmentes serpenyőt nagyon alacsony lángon, hozzáadva egy csepp olajat. Töröljük át a serpenyőt konyhai papírral, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.
Helyezzük be a kiolajozott palacsintagyűrűket vagy a 7,5 cm átmérőjű sima tészta kiszúrókat a serpenyőbe, és hagyjuk őket pár percig melegedni.
Öntsük minden gyűrűbe annyi tésztát, hogy a gyűrűket kicsit több mint felig töltse meg. Hagyjuk sülni, amíg a tészta felszínén sok kis lyuk megjelenik, és a tészta éppen megszárad. Ez kb. 8-10 percig tart.
Vegyük le a gyűrűket a palacsintákról, majd óvatosan fordítsuk meg őket, és süssük további 2 percig a másik oldalon.
Pihentesd az első adag palacsintákat egy rácsra téve, miközben folytatod a maradék tészta sütését.