Melegítsd elő a sütőt: 190°C hőmérsékletre.
Keverd össze a száraz hozzávalókat: Egy tálban keverd össze a finomlisztet, szódabikarbónát, és sütőport. Tedd félre.
Keverd habosra a vajat és a cukrot: Egy nagy tálban habosítsd fel a puha vajat a kristálycukorral, amíg könnyű és habos lesz.
Adj hozzá tojást és kivonatokat: Keverj hozzá egy tojást, majd keverd bele a vanília és mandula kivonatokat (mandula kivonat opcionális).
Keverd össze a nedves és száraz keverékeket: Fokozatosan dolgozd be a száraz keveréket a vajas keverékbe, amíg tésztát nem kapsz. Ha túl ragadós, hűtsd le kb. 1 óráig a hűtőszekrényben.
Nyújtsd ki és szúrd ki a formákat: Egy lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát 1/4 hüvelyk vastagságúra, majd használj karácsonyi alakú süteményvágókat.
Adj hozzá cukorszórót (opcionális): Szórj piros és zöld cukorszórót a sütemények tetejére.
Süsd meg: Helyezd a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 7-9 percig, vagy amíg a széleik aranybarnák lesznek.
Hagyd kihűlni: Vegyél ki a sütőből, majd hagyd őket hűlni a tepsiben 2 percig, mielőtt rácsra helyeznéd őket.
Díszítsd (opcionális): Keverj össze porcukrot tejjel a kívánt állag eléréséig. Adj hozzá élelmiszer színezéket. Díszítsd a kihűlt süteményeket az öntettel és további dekorációkkal.