Go Back
+ servings
Aranybarna sült halszelet krémes mártással, tálalva friss salátaágyon kukoricával és olajbogyóval, ízletes és tápláló ételként.

Fehérboros afrikai harcsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fehérboros afrikai harcsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 365 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először is mossuk meg alaposan a harcsafilét, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Vágjuk a harcsafilét négy nagyobb adagra, így könnyebben kezelhetőek lesznek.
  • Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat ízlés szerint. A citromot vágjuk félbe, majd facsarjuk ki a levét, és locsoljuk meg vele a halat mindkét oldalról. Hűtőbe tesszük legalább fél órára (vagy akár egy éjszakára), hogy jól átvegye az ízeket.
  • Egy grillserpenyőt hevítsünk fel közepes lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Ne legyen túl forró, mert a vaj könnyen megég.
  • A halszeleteket óvatosan helyezzük a serpenyőbe, majd öntsük fel őket a fehér borral. Vigyázzunk, mert a bor hozzáadásakor sistereg.
  • Lassan süssük a halat, amíg a bor elpárolog és a hal szép aranybarnára sül. Közben csak egyszer fordítsuk meg óvatosan lapátkanállal, hogy ne tördeljük szét a filéket.
  • Amikor a harcsa megpirult és megsült, tálaljuk friss salátával és ízlés szerinti mártással. A recept javasolja a borsos majonézt vagy tartármártást a halhoz. A saláta öntetét is elkészíthetjük hasonlóan, hogy passzoljon a halhoz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fehérboros afrikai harcsa-hoz.

Tápérték

Kalória: 365kcalSzénhidrát: 3gFehérje: 41gZsír: 17gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 172mgNátrium: 675mgKálium: 935mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 454IUVitamin C: 7mgKalcium: 50mgVas: 1mg
Keyword Afrikai harcsa, Citrom, Fehér bor, Fehér boros, fekete bors, File, Grillserpenyő, Majonéz, öntet, saláta, só, Tartármártás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!