Először is mossuk meg alaposan a harcsafilét, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
Vágjuk a harcsafilét négy nagyobb adagra, így könnyebben kezelhetőek lesznek.
Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat ízlés szerint. A citromot vágjuk félbe, majd facsarjuk ki a levét, és locsoljuk meg vele a halat mindkét oldalról. Hűtőbe tesszük legalább fél órára (vagy akár egy éjszakára), hogy jól átvegye az ízeket.
Egy grillserpenyőt hevítsünk fel közepes lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Ne legyen túl forró, mert a vaj könnyen megég.
A halszeleteket óvatosan helyezzük a serpenyőbe, majd öntsük fel őket a fehér borral. Vigyázzunk, mert a bor hozzáadásakor sistereg.
Lassan süssük a halat, amíg a bor elpárolog és a hal szép aranybarnára sül. Közben csak egyszer fordítsuk meg óvatosan lapátkanállal, hogy ne tördeljük szét a filéket.
Amikor a harcsa megpirult és megsült, tálaljuk friss salátával és ízlés szerinti mártással. A recept javasolja a borsos majonézt vagy tartármártást a halhoz. A saláta öntetét is elkészíthetjük hasonlóan, hogy passzoljon a halhoz.