Go Back
+ servings
Szedres panna cotta

Szedres panna cotta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szedres panna cotta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 6 főre
Kalória 310 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 bögre szeder
  • 25 dkg mascarpone
  • 1.25 dl tejszín
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítés
 

  • A zselatint kevés vízben, felolvasztjuk, majd mikróban felmelegítjük, kihűtjük.
  • A szederből pár szemet félre teszünk a díszítésre, a többit a cukorral botmixerrel pürésítjük.
  • A mascarponét össze keverjük a szederpürével, ízesítjük cukorral és a citrom levével, a végén belekeverjük a zselatint is.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a szedres krémbe.
  • Vízzel kiöblítünk 6 szufflé formát, megtöltjük a krémmel őket, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
  • Tálaláskor forró vízbe mártjuk a szufflé formákat, óvatosan kiborítjuk belőle szedres pannacottát és a félretett szeder szemekkel feldíszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szedres panna cotta-hoz!

Tápérték

Kalória: 310kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 6gZsír: 27gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 70mgNátrium: 36mgKálium: 55mgÉlelmi rost: 2gCukor: 9gVitamin A: 949IUVitamin C: 8mgKalcium: 84mgVas: 1mg
Keyword desszert, szedres
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!