Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Boszorkányhab
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkányhab.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Teljes idő
10
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
150
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
40
dkg
málna
15
dkg
nyírfacukor
1
db
tojásfehérje
Elkészítés
Először a málnát botmixer segítségével pépesítjük. Ha szeretnénk, a magokat szűrőn áttörhetjük, hogy simább legyen a krém.
A tojásfehérjét egy tiszta, száraz tálban kezdjük el felverni. Fontos, hogy semmilyen zsiradék ne kerüljön bele, mert akkor nem lesz szép habja.
Amikor a fehérje már kezd habosodni, fokozatosan, kanalanként adjuk hozzá a nyírfacukrot. Folyamatosan verjük, amíg kemény, fényes habot nem kapunk.
Ezután óvatosan, spatulával keverjük hozzá a málnapürét. Fontos, hogy finoman dolgozzunk, hogy a hab ne essen össze.
A boszorkányhabot tálaljuk hűtőben jól lehűtve. Díszíthetjük friss málnaszemekkel, vagy akár mentalevelekkel is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Boszorkányhab-hoz!
Tápérték
Kalória:
150
kcal
Szénhidrát:
50
g
Fehérje:
2
g
Zsír:
1
g
Telített zsír:
0.02
g
Többszörösen telítetlen zsír:
0.4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
0.1
g
Nátrium:
15
mg
Kálium:
165
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
4
g
Vitamin C:
23.9
mg
Kalcium:
20
mg
Vas:
0.7
mg
Keyword
desszert, Könnyű elkészítés, Magyar konyha, Málna, Nyírfacukor, Tojásfehérje
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!