Go Back
+ servings
Boszorkányhab: Rózsaszínű málnahab friss málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítve, elegáns üvegpoharakban tálalva.

Boszorkányhab

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkányhab.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Teljes idő 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 150 kcal

Hozzávalók
  

  • 40 dkg málna
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés
 

  • Először a málnát botmixer segítségével pépesítjük. Ha szeretnénk, a magokat szűrőn áttörhetjük, hogy simább legyen a krém.
  • A tojásfehérjét egy tiszta, száraz tálban kezdjük el felverni. Fontos, hogy semmilyen zsiradék ne kerüljön bele, mert akkor nem lesz szép habja.
  • Amikor a fehérje már kezd habosodni, fokozatosan, kanalanként adjuk hozzá a nyírfacukrot. Folyamatosan verjük, amíg kemény, fényes habot nem kapunk.
  • Ezután óvatosan, spatulával keverjük hozzá a málnapürét. Fontos, hogy finoman dolgozzunk, hogy a hab ne essen össze.
  • A boszorkányhabot tálaljuk hűtőben jól lehűtve. Díszíthetjük friss málnaszemekkel, vagy akár mentalevelekkel is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkányhab-hoz!

Tápérték

Kalória: 150kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 2gZsír: 1gTelített zsír: 0.02gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.4gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.1gNátrium: 15mgKálium: 165mgÉlelmi rost: 7gCukor: 4gVitamin C: 23.9mgKalcium: 20mgVas: 0.7mg
Keyword desszert, Könnyű elkészítés, Magyar konyha, Málna, Nyírfacukor, Tojásfehérje
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!