Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Marcipán burgonya
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipán burgonya.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
1429
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
db
piskóta lap
10
dkg
étcsokoládé
8
dkg
tejszín
18
dkg
vaj
60
dkg
marcipán
4
evőkanál
narancslikőr
kakaó
Elkészítés
2- 3 tojásból piskóta tésztát készítünk, azt egy sütőpapírra kenjük, mint a piskótatekercsnél és megsütjük 180°-on.
Pogácsa szaggatóval kerek formákat szaggatunk a piskótából.Két db. kell egy burgonyához. Tehát 14 burgonyához 28 karikát szúrunk ki.
Az étcsokoládét felolvasztunk a tejszínben, majd habosra keverjük a vajjal. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután mindegyik korongot gazdagon megkenjük, majd összeillesztjük őket.
A marcipánt átdolgozunk a narancslikőrrel. Szétosztjuk 14 felé. Két fólia között kisodorjuk, majd a fólia segítségével bevonjuk a kerek sütiket.
Ezután kakaóporba forgatjuk őket.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Marcipán burgonya-hoz!
Tápérték
Kalória:
1429
kcal
Szénhidrát:
113
g
Fehérje:
22
g
Zsír:
102
g
Telített zsír:
36
g
Többszörösen telítetlen zsír:
11
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
41
g
Koleszterin:
105
mg
Nátrium:
36
mg
Kálium:
703
mg
Élelmi rost:
14
g
Cukor:
66
g
Vitamin A:
1800
IU
Vitamin C:
0.2
mg
Kalcium:
230
mg
Vas:
4.1
mg
Keyword
marcipán, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!