A háztartási kekszet és a diót daráld le (ezt megteheted konyhai robotgéppel vagy kézi diódarálóval is), majd helyezd őket egy nagyobb tálba.
Keverd hozzá a porcukrot és annyi baracklekvárt, hogy jól formázható, nem túl ragacsos masszát kapj. A lekvár mennyisége függ a keksz nedvszívó képességétől és a lekvár állagától is, tehát ezt ízlés szerint állítsd be.
A masszát tedd a hűtőbe körülbelül egy órára, hogy megkeményedjen, ez megkönnyíti a golyók formázását.
Pihentetés után vizes kézzel formázz a masszából 3-4 centiméter átmérőjű golyókat.
Készítsd elő a mázat: az étcsokoládét gőz felett óvatosan olvaszd meg. A megolvasztott csokoládéhoz keverj hozzá egy evőkanál olajat, hogy könnyebben tudjad bevonni vele a golyókat.
Egy-egy golyót villával márts bele a még forró csokoládémázba, hagyd lecsepegni a felesleget, majd helyezd őket sütőpapírral borított tálcára vagy tányérra.
Miután bevonatod a golyókat, tedd őket a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen rajtuk.
Tálalás előtt megszórhatod a tetejüket darált dióval vagy hagyhatod simán a csokoládémázat, attól függően, hogy milyen textúrát és megjelenést szeretnél.