Go Back
+ servings
Fonott kalács

Fonott kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fonott kalács.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 672 kcal

Hozzávalók
  

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • Tálba tesszük a hozzávalókat a fenti sorrendben. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
  • Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
  • Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük. 175°C fokos sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fonott kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 672kcalSzénhidrát: 117gFehérje: 18gZsír: 14gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 35mgNátrium: 323mgKálium: 302mgÉlelmi rost: 5gCukor: 19gVitamin A: 442IUVitamin C: 1mgKalcium: 114mgVas: 6mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!