Go Back
+ servings
Kézzel készített dinnye süti szeletek zöld héjjal és piros belsejével, fekete magokkal, tiszta üvegtálon szolgálva fel.

Dinnye süti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dinnye süti.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 563 kcal

Hozzávalók
  

a piros részhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg háztartási keksz darált
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db ételfesték piros
  • 1 db rumaroma
  • tej
  • 2 evőkanál baracklekvár

a zöld részhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 30 dkg háztartási keksz darált
  • 1 db ételszínezék zöld
  • 10 dkg porcukor
  • tej
  • 2 evőkanál baracklekvár

a magokhoz:

  • tortadara

Elkészítés
 

  • A piros massza hozzávalóiból kb. 6db egyforma méretű golyót készítünk.
  • A zöld masszát is elosztjuk 6 részre és a piros golyókat bevonjuk vele. Így lesz hat zöld gombóckánk.
  • Ezeket éjszakára, de legalább néhány órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve az alábbiak szerint szeleteljük. Először kettévágjuk, majd lefelé fordítva szeleteljük tovább, hogy ne morzsolódjon szét a dinnyecikk széle.
  • Miután felszeleteltük cikkek oldalaiba szurkáljuk a tortadarát.
  • Mivel ez elég időigényes, ha nagyobb mennyiséget készítünk, akár a piros gombócba bele is gyúrhatjuk formázás közben.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dinnye süti-hez!

Tápérték

Kalória: 563kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 5gZsír: 27gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 1mgNátrium: 523mgKálium: 31mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 1600IUKalcium: 20mg
Keyword aprósütemény, Baracklekvár, desszert, Háztartási keksz, Kreatív kivitelezés, Magyar konyha, Margarin, Porcukor, Rumaroma, Tej, Tortadara
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!