Először is egy lábasba öntjük a vizet, amire egyből rá is szórjuk a zselatin port. Gyorsan elkeverjük és hagyjuk duzzadni 5 percig.
A zselatinos keveréket feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a kristálycukrot és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről és a habot lekanalazzuk róla.
Belekeverjük a vaníliaesszenciát, a borkősavat, a citromlevet és az ételszínezéket, majd műanyag fóliával bélelt tálba öntjük. Hagyjuk szoba hőmérsékleten teljesen megdermedni ez kb. 12 óra alatt megtörténik.
Kukorica keményítőt és porcukrot összekeverjük és egy tálcára elterítjük. Az egész zselét ráborítjuk, majd egy éles késsel felvágjuk.
A darabokat egyenként is megforgatjuk a keményítős porcukorban.