Az alaphoz a kekszet, a margarint, a porcukrot, a fahéjat egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és összegyúrjuk.
Egy 20 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kekszmorzsával meghintjük. Alján egyenletesen eloszlatjuk a kekszes masszát, majd lenyomkodjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a lereszelt gesztenyét a porcukorral és tejjel elkeverjük, majd belekeverjük a mascarponét is.
Végül tejszínhabbal fellazítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben pár perc alatt megduzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd egy kevés krémmel visszahűtve a többi krémhez keverjük.
A tölteléket a kekszes alapra halmozzuk, egyenletesen elkenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.