Go Back
+ servings
Mascarponés gesztenyetorta

Mascarponés gesztenyetorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mascarponés gesztenyetorta.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 35 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 602 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 2,5 dl tejszín hideg
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dkg zselatin

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Az alaphoz a kekszet, a margarint, a porcukrot, a fahéjat egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és összegyúrjuk.
  • Egy 20 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kekszmorzsával meghintjük. Alján egyenletesen eloszlatjuk a kekszes masszát, majd lenyomkodjuk.
  • A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a lereszelt gesztenyét a porcukorral és tejjel elkeverjük, majd belekeverjük a mascarponét is.
  • Végül tejszínhabbal fellazítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben pár perc alatt megduzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd egy kevés krémmel visszahűtve a többi krémhez keverjük.
  • A tölteléket a kekszes alapra halmozzuk, egyenletesen elkenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
  • Tálalás előtt tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mascarponés gesztenyetorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 602kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 8gZsír: 44gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 110mgNátrium: 192mgKálium: 239mgÉlelmi rost: 2gCukor: 16gVitamin A: 1565IUVitamin C: 13mgKalcium: 120mgVas: 1mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!