Go Back
+ servings
Ischli fánk

Ischli fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ischli fánk.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1740 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltéshez:

  • baracklekvár

a mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládédé 60%-os
  • 5 dkg vaj

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd legalább egy órát pihentetem a hűtőben.
  • Utána lisztezett munkalapon nagy imádkozás közepette vékonyra (max 5 mm) nyújtom, tetszőleges méretűre szúrom ki, és légkeveréses sütőben 160°C fokon világosra sütöm kb. 10-15 perc alatt.
  • A kihűlt korongokat páronként baracklekvárral összeragasztom és csokimázzal vonom be. Ehhez gőz felett megolvasztom a csokit, majd belekeverem a vajat.
  • Takarékos módon úgy vonom be a sütit mázzal, hogy egyik kezemben széles pengéjű kést fogok, amire egyenként rárakom az islereket, a másik kezemben tartott kiskanállal pedig öntöm rájuk a mázat, mindezt a lábos felett, így nem megy kárba a máz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ischli fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 1740kcalSzénhidrát: 155gFehérje: 19gZsír: 123gTelített zsír: 64gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 42gKoleszterin: 215mgNátrium: 98mgKálium: 562mgÉlelmi rost: 11gCukor: 83gVitamin A: 4050IUVitamin C: 11.6mgKalcium: 130mgVas: 6.7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!