Az összemorzsolt ostyát, a tört mogyorót és annyi nutellát, amennyit felvesz, összekeverünk. Lágy, gyúrható masszát kell kapnunk.
Vizes kézzel apró gömböket formálunk. Sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük és a hűtőbe tesszük 1 órára. Így eléggé megkeményedik ahhoz, hogy csokiba tudjuk mártani.
Egy másik tálcát kibélelünk alufóliával, mégpedig úgy, hogy a tompa fényű oldala legyen felfelé. Ha a fényes oldalára tesszük a csokit, akkor ráragad. A tompa fényűről viszont gyönyörűen le lehet szedni.
A csokoládét 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk. A hűtőből kivett golyókat hústűre tűzzük és beleforgatjuk a csokiba.
Az alufóliás tálcára ültetjük és hideg helyre tesszük fogyasztásig. Szobahőmérsékletlen hamar megpuhul.