Go Back
+ servings
Mandulás szelet

Mandulás szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mandulás szelet.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1237 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a két tojást, valamint a tejben feloldott mandulaaromákat.
  • Ezután összegyúrjuk az egész tésztát, majd fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ha letelt a 30 perc, három részre osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk a lapokat. Zsírozott tepsibe helyezzük, és takarékon megsütjük.
  • A krémhez a tej 2/3-át feltesszük főni, a maradékot pedig elkeverjük a pudingporral és a liszttel.
  • Miután felforrt a tej, elkeverjük benne a pudingport, és készre főzzük.
  • A szobahőmérséklettű margarint elkeverjük a porcukorral, valamint a kihűlt pudinggal, és nincs más dolgunk, csak összeállítani a süteményt.
  • Az alsó lapot megkenjük a krém felével, erre tesszük a következő lapot, erre jön a krém második fele, végül pedig az utolsó lap. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütemény tetejére kenjük.
  • Érdemes tálalás előtt minimum 1, de inkább 2 nappal elkészíteni, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
  • A szeleteket egy meleg vízben tartott késsel szeleteljük, hogy a csoki ne törjön meg.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mandulás szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1237kcalSzénhidrát: 155gFehérje: 20gZsír: 59gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 17gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gKoleszterin: 83mgNátrium: 623mgKálium: 486mgÉlelmi rost: 5gCukor: 68gVitamin A: 2750IUKalcium: 190mgVas: 5.2mg
Keyword desszert, mandulás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!