Go Back
+ servings
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás spanyol csirke. Recept leíFokhagymás spanyol csirke

Fokhagymás spanyol csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás spanyol csirke.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 466 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Fűszerpaprikát, sót és frissen őrölt borsot összekeverem és beleforgatom a csirkét.
  • Egy magas falú serpenyőbe felhevítem az olíva olajat és közepes hőfokon megfuttatok benne 8 fokhagyma gerezdet héjastul. Kiveszem a fokhagymákat, amikor elkezdenek megbarnulni.
  • Az olajba megpirítom a csirke szeleteket, majd félreteszem.
  • A serpenyőbe öntöm a sherryt, a húsleves alapot, a babérlevelet és felforralom.
  • Visszateszem a csirkét és fedő alatt puhára párolom a húsokat.
  • A fokhagymákat megpucolom és a petrezselyemmel együtt, egy villa segítségével pépesítem.
  • Hozzákeverem fél fej frissen összetört fokhagymát is.
  • Hozzáteszem a csirkéhez és fedő alatt még 5 percig párolom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás spanyol csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 466kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 54gZsír: 22gTelített zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 160mgNátrium: 729mgKálium: 1148mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 2695IUVitamin C: 27mgKalcium: 53mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!