Go Back
+ servings
Szeletelt 'Elefánt könnycsepp' sütemény sötét piskótából, világos diós-vaníliás krémmel töltve, középre helyezett banánszelettel, porcukorral meghintve a tetején.

Elefánt könnycsepp

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt könnycsepp.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 867 kcal

Hozzávalók
  

a krémhez:

a mázhoz:

Elkészítés
 

  • A tojások fehérjét habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, a cukrot, végül a liszttel és sütőporral elkevert kakaóport.
  • Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megsütjük a piskótát.
  • A még meleg piskótát félbehajtjuk egy sodrófa segítségével, és így hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez a tejet a pudinggal, cukorral és rummal felfőzzük, majd hozzáadjuk a diót, és a kihűlt krémhez keverjük a habosra vert margarint.
  • A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, közepébe helyezzük a banánokat, majd újra félbehajtjuk.
  • A mázhoz valókat összefőzzük, és bevonjuk vele a süteményt.
  • A süteményt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól szeletelhető legyen.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt könnycsepp-hez!

Tápérték

Kalória: 867kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 15gZsír: 56gTelített zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 169mgNátrium: 844mgKálium: 601mgÉlelmi rost: 7gCukor: 60gVitamin A: 1799IUVitamin C: 6mgKalcium: 149mgVas: 4mg
Keyword banán, Családi ünnep, Cukor, desszert, dió, Édes sütemény, Elefánt könnycsepp, Kakaó, krém, Liszt, Magyar konyha, Margarin, Máz, Piskóta, Rum, sütőpor, Tej, tojás, Vaníliás puding
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!