Go Back
+ servings
Citromkrémes macaron

Citromkrémes macaron

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Citromkrémes macaron.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 37 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 642 kcal

Hozzávalók
  

  • 1,5 csésze porcukor
  • 2/3 csésze mandula őrölt
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 teáskanál cukor
  • ételfesték sárga
  • 15 dkg citromkrém

Elkészítés
 

  • A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át.
  • A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes hab lesz belőle.
  • Forgassuk bele óvatosan a mandulás porcukrot, és tegyük hozzá a színezéket. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl!
  • Habzsákkal nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1 órát állni.
  • A sütőt melegítsük elő 180°C fokra, és süssük 12 percig a halmokat.
  • Hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk össze a citromkrémmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Citromkrémes macaron-hoz!

Tápérték

Kalória: 642kcalSzénhidrát: 94gFehérje: 9gZsír: 28gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gNátrium: 448mgKálium: 281mgÉlelmi rost: 4gCukor: 88gVitamin A: 450IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 70mgVas: 1.4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!