Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Citromkrémes macaron
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Citromkrémes macaron.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
25
perc
perc
Sütés/főzés
12
perc
perc
Teljes idő
37
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Francia
Mennyiség
4
főre
Kalória
642
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1,5
csésze
porcukor
2/3
csésze
mandula
őrölt
2
db
tojásfehérje
só
1
teáskanál
citromlé
4
teáskanál
cukor
ételfesték
sárga
15
dkg
citromkrém
Elkészítés
A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át.
A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes hab lesz belőle.
Forgassuk bele óvatosan a mandulás porcukrot, és tegyük hozzá a színezéket. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl!
Habzsákkal nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1 órát állni.
A sütőt melegítsük elő 180°C fokra, és süssük 12 percig a halmokat.
Hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk össze a citromkrémmel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Citromkrémes macaron-hoz!
Tápérték
Kalória:
642
kcal
Szénhidrát:
94
g
Fehérje:
9
g
Zsír:
28
g
Telített zsír:
3
g
Többszörösen telítetlen zsír:
7
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
15
g
Nátrium:
448
mg
Kálium:
281
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
88
g
Vitamin A:
450
IU
Vitamin C:
0.8
mg
Kalcium:
70
mg
Vas:
1.4
mg
Keyword
desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!