Go Back
+ servings
Ropogós tésztával borított, meleg áfonyás töltelékkel teli fehér tányéron lévő sütemény. Az áfonya a tészta alatt látszódik, és a teteje aranybarna színűre sült és tejszinhabbal a tetején.

Áfonyás crumble

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás crumble.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 4 főre
Kalória 342 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál virágméz vegyes
  • 60 dkg áfonya friss

a tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg barna cukor
  • 6 dkg vaj
  • 6 csepp vaníliaeszencia

Elkészítés
 

  • Egy tálban keverjük össze a lisztet és a barna cukrot.
  • Adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk el a vajat a lisztes keverékkel, amíg homogén állagot nem kapunk.
  • Öntsük hozzá a vaníliaeszenciát, majd gyúrjuk össze a tésztát egy nagyobb gombóccá. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Két percig melegítsük fel a mézet egy kis lábasban, majd öntsük bele egy gratintálba.
  • Adjuk hozzá az áfonyát és keverjük össze.
  • Nyújtsuk ki a tésztát és helyezzük az áfonyás keverékre a gratintálban.
  • Simítsuk el a tetejét egy kanállal.
  • Süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
  • Tálaljuk melegen vagy hidegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Áfonyás crumble-hoz!

Tápérték

Kalória: 342kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 4gZsír: 13gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 32mgNátrium: 8mgKálium: 186mgÉlelmi rost: 4gCukor: 25gVitamin A: 550IUVitamin C: 14mgKalcium: 10mgVas: 2.2mg
Keyword áfonyás, Crumble, Gratintál, Liszt, tészta, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!