Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Áfonyás crumble
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Áfonyás crumble.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Amerikai
Mennyiség
4
főre
Kalória
342
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
evőkanál
virágméz
vegyes
60
dkg
áfonya
friss
a tésztához:
12
dkg
liszt
4
dkg
barna cukor
6
dkg
vaj
6
csepp
vaníliaeszencia
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a barna cukrot.
Adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk el a vajat a lisztes keverékkel, amíg homogén állagot nem kapunk.
Öntsük hozzá a vaníliaeszenciát, majd gyúrjuk össze a tésztát egy nagyobb gombóccá. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Két percig melegítsük fel a mézet egy kis lábasban, majd öntsük bele egy gratintálba.
Adjuk hozzá az áfonyát és keverjük össze.
Nyújtsuk ki a tésztát és helyezzük az áfonyás keverékre a gratintálban.
Simítsuk el a tetejét egy kanállal.
Süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Tálaljuk melegen vagy hidegen.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Áfonyás crumble-hoz!
Tápérték
Kalória:
342
kcal
Szénhidrát:
55
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
13
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Koleszterin:
32
mg
Nátrium:
8
mg
Kálium:
186
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
25
g
Vitamin A:
550
IU
Vitamin C:
14
mg
Kalcium:
10
mg
Vas:
2.2
mg
Keyword
áfonyás, Crumble, Gratintál, Liszt, tészta, Vaj
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!