Go Back
+ servings
Ropogós, aranybarna gofri bőséges mogyorókrémmel és friss tejszínhabbal díszítve egy piros tányéron.

Mogyorókrémes-tejszínhabos gofri

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyorókrémes-tejszínhabos gofri.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 839 kcal

Hozzávalók
  

a gofrihoz:

a tetejére:

  • mogyorókrém
  • tejszínhab

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjéket egy tiszta, zsírmentes tálba tesszük. Egy elektromos keverővel, a só és a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük.
  • Egy másik tálban a tojássárgáját az olajjal, tejjel és vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és homogén állagot nem kapunk.
  • A lisztet és a sütőport egy finom szitán átszitáljuk, és hozzáadjuk a nedves keverékhez.
  • A tojáshabot finoman, fokozatosan beleforgatjuk a tésztába, ügyelve arra, hogy a levegősségét megőrizzük.
  • A gofrisütőt előmelegítjük, és enyhén megkenjük olajjal vagy vajjal a tapadás elkerülése érdekében. A tésztát az előmelegített gofrisütőbe adagoljuk, és aranybarnára sütjük.
  • A kész gofrikat tányérra helyezzük, majd bőséges mennyiségű mogyorókrémmel megkenjük és friss tejszínhabbal koronázzuk meg.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mogyorókrémes-tejszínhabos gofri-hoz!

Tápérték

Kalória: 839kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 20gZsír: 57gTelített zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 120mgNátrium: 558mgKálium: 409mgÉlelmi rost: 4gCukor: 13gVitamin A: 547IUVitamin C: 1mgKalcium: 171mgVas: 4mg
Keyword desszert, Édes, gofri, Mogyorókrém, Ropogós, Tejszínhab
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!