A tojásfehérjéket egy tiszta, zsírmentes tálba tesszük. Egy elektromos keverővel, a só és a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük.
Egy másik tálban a tojássárgáját az olajjal, tejjel és vízzel alaposan kikeverjük, amíg sima és homogén állagot nem kapunk.
A lisztet és a sütőport egy finom szitán átszitáljuk, és hozzáadjuk a nedves keverékhez.
A tojáshabot finoman, fokozatosan beleforgatjuk a tésztába, ügyelve arra, hogy a levegősségét megőrizzük.
A gofrisütőt előmelegítjük, és enyhén megkenjük olajjal vagy vajjal a tapadás elkerülése érdekében. A tésztát az előmelegített gofrisütőbe adagoljuk, és aranybarnára sütjük.
A kész gofrikat tányérra helyezzük, majd bőséges mennyiségű mogyorókrémmel megkenjük és friss tejszínhabbal koronázzuk meg.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mogyorókrémes-tejszínhabos gofri-hoz!