Go Back
+ servings
Egyszerű Zserbó Pohárkrém

Zserbó pohárkrém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zserbó pohárkrém.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 607 kcal

Hozzávalók
  

  • 40 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 üveg baracklekvár kicsi
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • Keverd ki alaposan a krémsajtot a porcukorral. Ízesítsd a cukor mennyiségét a lekvár édessége szerint: ha savanykás a lekvár, tegyél hozzá több cukrot, ha édes, akkor kevesebbet.
  • Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd forgasd bele óvatosan a krémsajtos keverékbe.
  • Pirítsd meg a diót egy száraz serpenyőben, utána törjük durvára.
  • Oszd el a krém felét hat pohár aljában. Mindegyikbe tegyél 3 kiskanál baracklekvárt, majd szórd meg a tört dió felével.
  • Halmozz rá a maradék krémet, ismét tegyél rá baracklekvárt, majd a maradék tört diót, végül szórd meg apróra vágott étcsokoládéval.
  • Hűtsd a pohárkrémeket egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek, de akár azonnal is tálalhatod.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zserbó pohárkrém-hez!

Tápérték

Kalória: 607kcalSzénhidrát: 51gFehérje: 7gZsír: 44gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 249mgKálium: 252mgÉlelmi rost: 2gCukor: 36gVitamin A: 1493IUVitamin C: 5mgKalcium: 111mgVas: 2mg
Keyword Baracklekvár, desszert, dió, Étcsokoládé, Krémsajt, Porcukor, tejszín, Zserbó pohárkrém
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!