Go Back
+ servings
Gesztenyesüti

Gesztenye süti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenye süti.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 987 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 30 dkg háztartási keksz darált
  • 12 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 0.8 dl tej

a csokimázhoz:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejet használjunk, hogy összeálljon és formázható legyen.
  • Golyókat görgetünk belőle.
  • Gőz felett megolvasztjuk a csokit, és belekeverünk 5 dkg margarint majd hagyjuk egy kicsit visszasűrűsödni. A golyók közepébe fogpiszkálót szúrunk és ennek segítségével a csokiba mártjuk 3/4 részben.
  • A csokis golyókat sütőpapírra tesszük mert erről könnyen lejönnek majd a dermedés után.
  • Tegyük hűtőbe míg megszárad a csoki, majd helyezzük pici muffin papírra őket és a fogpiszkáló helyét tömködjük be.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenye süti-hez!

Tápérték

Kalória: 987kcalSzénhidrát: 129gFehérje: 8gZsír: 51gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 2mgNátrium: 685mgKálium: 420mgÉlelmi rost: 3gCukor: 56gVitamin A: 1569IUVitamin C: 25mgKalcium: 53mgVas: 1mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!