Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás pirítós

Elefánt fokhagymás pirítós

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás pirítós.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás meleg előétel
Konyha fúziós
Mennyiség 2 főre
Kalória 299 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Pirítsd meg a kenyérszeleteket a kenyérpirítóban vagy serpenyőben, amíg szép aranybarna színt kapnak.
  • Amikor a kenyérszeletek megsültek, kenegesd meg őket egyenletesen a vajjal. A vajjal való bekenés segít a pirítósoknak puha és ízletes textúrát adni.
  • Vedd a fokhagymanyomót, és törj át rajta két gerezd elefánt fokhagymát. A fokhagymát át lehet törni egy kés hátával is, ha nincs fokhagmanyomód. Kend el a fokhagymát a pirítósokon, hogy jól átjárja őket a fokhagyma íze.
  • Végezetül szórd meg a friss petrezselymet a pirítósokon. A petrezselyem frissítő ízt és színt ad a fogásnak.
  • Tálald az elefánt fokhagymás pirítóst azonnal, hogy élvezhesd a meleg, ízletes és ropogós állapotát.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Elefánt fokhagymás pirítós-hoz!

Tápérték

Kalória: 299kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 8gZsír: 14gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.5gKoleszterin: 30mgNátrium: 356mgKálium: 93mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 519IUVitamin C: 3mgKalcium: 76mgVas: 2mg
Keyword tapas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!