Mérjük ki az összetevőket: 15 dkg sűrített tejet, 15 dkg cukrozatlan kakaóport és 15 dkg darált pörkölt földimogyorót.
Győződjünk meg róla, hogy a földimogyoró darált és sótlan legyen. Ha nem találunk előre darált mogyorót, használhatunk egy darálót vagy konyhai robotgépet.
Egy nagy tálban nyomjuk ki a 15 dkg sűrített tejet.
Adjuk hozzá a 15 dkg cukrozatlan kakaóport.
A két összetevőt alaposan keverjük össze egy spatulával vagy fakanállal, amíg sima, homogén masszát nem kapunk. Ez néhány percet igénybe vehet.
Vegyük elő a 15 dkg darált földimogyorót. Mérjünk ki belőle 80 grammot (ez körülbelül a mennyiség kétharmada) és adjuk hozzá a sűrített tej-kakaó keverékhez.
Óvatosan, de alaposan keverjük össze a masszát, hogy a mogyoró egyenletesen eloszolódjon benne.
Takarjuk le a tálat folpackkal vagy fedjük le egy fedéllel, és helyezzük a hűtőbe körülbelül fél órára. A hűtés megkönnyíti a golyók formázását, mivel a massza kissé megkeményedik és kevésbé ragad.
Miután a massza kellően megdermedt a hűtőben, vegyük ki és formáljunk belőle kis golyókat. Használjunk egy teáskanált, hogy egyenletes mennyiséget vegyünk ki, és a kezünkkel gömbölyítsük a masszát.
A maradék darált mogyorót öntsük egy kisebb tálba vagy mély tányérba. Hempergessük meg az elkészült golyókat a darált mogyoróban, amíg teljesen be nem borulnak.
Helyezzük a golyókat egy szép tálra vagy tányérra. Hagyjuk őket szobahőmérsékleten még néhány percig pihenni, mielőtt fogyasztjuk.