Go Back
+ servings
Mazsolás malac

Mazsolás vadmalac

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mazsolás vadmalac.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 933 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg vadmalac comb
  • bors
  • 4 evőkanál vaj
  • 1,5 l vad-alaplé
  • 10 dkg császárszalonna
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl sherry brandy

Elkészítés
 

  • A húst megmossuk, majd lehúzzuk róla a hártyát. Sózzuk, borsozzuk, és vajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a vad-alaplevet, majd felkockázzuk a szalonnát és a húshoz adjuk. 50 percig főzzük.
  • A szilvát és a mazsolát negyed óráig áztatjuk a sherryben, utána a combhoz keverjük. További 10 percig főzzük, majd pirított liszttel besűrítjük a levét.
  • Vajas burgonyával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mazsolás vadmalac-hoz!

Tápérték

Kalória: 933kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 58gZsír: 45gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 54mgNátrium: 2130mgKálium: 430mgÉlelmi rost: 4gCukor: 13gVitamin A: 1348IUVitamin C: 2mgKalcium: 58mgVas: 2mg
Keyword húsétel, mazsolás, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!