Go Back
+ servings
Zserbó bonbon

Zserbó bonbon

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zserbó bonbon.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 1 óra
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 447 kcal

Hozzávalók
  

  • 10 dkg dió darált
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva

a mártáshoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • olaj

Elkészítés
 

  • Egy közepes méretű tálban alaposan keverje össze a darált diót, a baracklekvárt, a mézet és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
  • Készítsen elő egy kis lábast vagy tálkát a gőzfürdőhöz. A gőzfürdő felett óvatosan olvassza meg az étcsokoládét az olaj hozzáadásával. Vigyázzon, hogy a csokoládé ne érjen közvetlenül a vízhez, és ne melegedjen túl.
  • Amikor a csokoládé sima és csomómentes, egy szilikon bonbonformát vékonyan kenjen ki vele. Tegye a formát a hűtőbe néhány percre, hogy a csokoládé megdermedjen.
  • Amikor az első csokoládé réteg megdermedt, ismételje meg a kenést, és helyezze vissza a formát a hűtőbe.
  • A második réteg csokoládé megdermedése után töltse meg a formákat a diós töltelékkel, majd tegye újra a hűtőbe, hogy a töltelék is megdermedjen.
  • Végül, zárja le a bonbonokat a maradék olvasztott csokoládéval. Tegye a formákat még egyszer a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen és a bonbonokat könnyen ki lehessen venni a formából.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zserbó bonbon-hoz!

Tápérték

Kalória: 447kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 6gZsír: 39gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 1mgNátrium: 8mgKálium: 322mgÉlelmi rost: 5gCukor: 12gVitamin A: 114IUVitamin C: 1mgKalcium: 45mgVas: 4mg
Keyword Baracklekvár, desszert, dió, Étcsokoládé, méz, olaj, Zserbó bonbon
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!