Egy közepes méretű tálban alaposan keverje össze a darált diót, a baracklekvárt, a mézet és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
Készítsen elő egy kis lábast vagy tálkát a gőzfürdőhöz. A gőzfürdő felett óvatosan olvassza meg az étcsokoládét az olaj hozzáadásával. Vigyázzon, hogy a csokoládé ne érjen közvetlenül a vízhez, és ne melegedjen túl.
Amikor a csokoládé sima és csomómentes, egy szilikon bonbonformát vékonyan kenjen ki vele. Tegye a formát a hűtőbe néhány percre, hogy a csokoládé megdermedjen.
Amikor az első csokoládé réteg megdermedt, ismételje meg a kenést, és helyezze vissza a formát a hűtőbe.
A második réteg csokoládé megdermedése után töltse meg a formákat a diós töltelékkel, majd tegye újra a hűtőbe, hogy a töltelék is megdermedjen.
Végül, zárja le a bonbonokat a maradék olvasztott csokoládéval. Tegye a formákat még egyszer a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen és a bonbonokat könnyen ki lehessen venni a formából.