Go Back
+ servings
Omlós, aranybarna szélű Bécsi kekszek egy fehér tányéron, részletgazdag ezüst szegélyű asztalterítőn.

Bécsi keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bécsi keksz.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre
Kalória 926 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Kezdje azzal, hogy a puha vajat habosra keveri a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos, hogy a vaj valóban puha legyen, így könnyebben keverhető és selymesebb lesz a tészta.
  • Ezután fokozatosan adja hozzá a liszteket, a sót, és a sütőport. Fontos, hogy a liszteket és a sütőport előzőleg átszitálja, hogy elkerülje a csomósodást.
  • A kész tésztát nyomózsákba tölti, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyom. Ha nincs nyomózsákja, egy kanállal is formázhat kisebb adagokat.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süsse a kekszeket körülbelül 10-15 percig. Figyeljen rá, hogy ne süssön túl, a kekszeknek aranybarnának kell lenniük, nem túl sötéteknek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bécsi keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 926kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 9gZsír: 62gTelített zsír: 39gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 161mgNátrium: 908mgKálium: 111mgÉlelmi rost: 2gCukor: 25gVitamin A: 1874IUKalcium: 74mgVas: 4mg
Keyword Bécsi keksz, desszert, Kukoricaliszt, Liszt, Omlós keksz, Osztrák konyha, Porcukor, sütőpor, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!