Go Back
+ servings
Kuglóf karamellöntettel

Kuglóf karamellöntettel

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kuglóf karamellöntettel.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 525 kcal

Hozzávalók
  

az öntethez:

Elkészítés
 

Előkészítés:

  • 2 evőkanál langyos vízben oldjuk fel az élesztőt, és hagyjuk 15 percig állni. Ekkor a víz habosodni fog, ami azt jelzi, hogy az élesztő aktív.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

Tészta:

  • Tegyük egy nagy keverőtálba a lisztet, cukrot.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a sütőtökpürét, 4 evőkanál vizet és 4 evőkanál olvasztott vajat.
  • Adjuk a nedves hozzávalókat és az élesztőt a szárazakhoz. Keverjük össze alaposan.
  • Takarjuk le a tál tartalmát egy konyharuhával és hagyjuk a tésztát kelni 30 percig, vagy amíg a mérete megkétszereződik.

Sütés:

  • Kenjünk ki vajjal egy kuglófformát.
  • Miután a tészta megkelt, óvatosan öntsük a kivajazott kuglófformába.
  • Hagyjuk a tésztát még további 1 órát kelni a formában.
  • Süssük a kuglófot a 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Karamellöntet:

  • Egy kis lábasban olvasszuk meg a 25 dkg cukrot 4 evőkanál vízzel. Amikor aranyszínű karamell alakul ki, óvatosan adjuk hozzá a tejet (vigyázzunk, mert fröccsenhet!).
  • Folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg a karamell teljesen feloldódik a tejben.
  • A kész karamell öntetet óvatosan öntsük a kuglóf tetejére.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kuglóf karamellöntettel-hez!

Tápérték

Kalória: 525kcalSzénhidrát: 102gFehérje: 10gZsír: 9gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTrans Fat: 1gKoleszterin: 42mgNátrium: 86mgKálium: 197mgÉlelmi rost: 3gCukor: 46gVitamin A: 5152IUVitamin C: 1mgKalcium: 53mgVas: 4mg
Keyword desszert, kuglóf
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!