Elkészítjük a tésztánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a liszt kis részével tejföl sűrűségűre keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (fontos a kemény hab, a tészta állagára nézve).
A tojássárgás masszához hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a maradék lisztet. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt lemezre félgömb alakokat nyomunk (20db-ot), majd 170°C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Mivel ez egy különleges felvert ezért gőzmentes sütőben kell sütnünk, ami annyit tesz, hogy egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját. Amikor már a félgömbök szép barnára sültek, kivesszük őket és hagyjuk hűlni.
Ezután a külső burkolat következik. A barackízt a cukorral felforraljuk, majd bekenjük vele a süteményünk tetejét és hagyjuk megszáradni.
A fondantot megmelegítjük (minimum 40°C fokos hőmérsékletűre) és belekeverjük az étcsokit, majd egy villa segítségével a gömböket belemártjuk és rácsra helyezzük őket, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges máz. Míg száradnak, elkészítjük a tölteléket.
A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukor és a feloldott zselatint (nem az összeset). Csillagcsöves zsákba töltjük. Az alsó félgömböknek egy kis darabkáját levágjuk, hogy megálljanak, kapszlikba tesszük őket (10db-ot), két sornyi habot nyomunk rá, majd rárakjuk a tetejüket.