Go Back
+ servings
Indiáner fánk

Indiáner fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Indiáner fánk.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1018 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonathoz:

  • 10 dkg barackíz
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg tortabevonó
  • 30 dkg fondant

Elkészítés
 

  • Elkészítjük a tésztánkat. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a liszt kis részével tejföl sűrűségűre keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (fontos a kemény hab, a tészta állagára nézve).
  • A tojássárgás masszához hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a maradék lisztet. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt lemezre félgömb alakokat nyomunk (20db-ot), majd 170°C fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Mivel ez egy különleges felvert ezért gőzmentes sütőben kell sütnünk, ami annyit tesz, hogy egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját. Amikor már a félgömbök szép barnára sültek, kivesszük őket és hagyjuk hűlni.
  • Ezután a külső burkolat következik. A barackízt a cukorral felforraljuk, majd bekenjük vele a süteményünk tetejét és hagyjuk megszáradni.
  • A fondantot megmelegítjük (minimum 40°C fokos hőmérsékletűre) és belekeverjük az étcsokit, majd egy villa segítségével a gömböket belemártjuk és rácsra helyezzük őket, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges máz. Míg száradnak, elkészítjük a tölteléket.
  • A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukor és a feloldott zselatint (nem az összeset). Csillagcsöves zsákba töltjük. Az alsó félgömböknek egy kis darabkáját levágjuk, hogy megálljanak, kapszlikba tesszük őket (10db-ot), két sornyi habot nyomunk rá, majd rárakjuk a tetejüket.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Indiáner fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 1018kcalSzénhidrát: 136gFehérje: 11gZsír: 49gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 260mgNátrium: 103mgKálium: 246mgÉlelmi rost: 2gCukor: 112gVitamin A: 1704IUVitamin C: 3mgKalcium: 102mgVas: 3mg
Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!