Go Back
+ servings
Erdélyi fatányéros

Erdélyi fatányéros

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Erdélyi fatányéros.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1046 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk.
  • Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük.
  • Ezután a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
  • Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a szelt főtt burgonyát és erős tűzön megpirítjuk.
  • A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Erdélyi fatányéros-hoz!

Tápérték

Kalória: 1046kcalSzénhidrát: 35gFehérje: 43gZsír: 81gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gKoleszterin: 137mgNátrium: 460mgKálium: 1243mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 13IUVitamin C: 39mgKalcium: 32mgVas: 3mg
Keyword húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!