Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Svéd mandulatorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svéd mandulatorta.
4.50
Értékelés
4
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
45
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
5
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
896
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
5
db
tojásfehérje
20
dkg
mandula
darálva
15
dkg
barna cukor
5
evőkanál
liszt
1
teáskanál
sütőpor
a krémhez:
5
db
tojássárgája
2
dl
tejszín
2
evőkanál
étkezési keményítő
10
dkg
cukor
20
dkg
vaj
a tetejére:
10
dkg
mandula
forgács
Elkészítés
Az alaphoz nagyon jól felverjük a fehérjéket csipet sóval, majd a barna cukorral tovább verjük. Lazán belekeverjük a darált mandulát és a sütőporos lisztet.
180°C fokos sütőben tűpróbáig sütjük 26 cm-es tortaformába. Ha kihült kettévágjuk.
A krémhez a tojássárgákat cukorral, keményítővel tejszínnel simára keverjük, majd lassú tűzön besűrítjük. Ne forrjon. Puding sűrűségű lesz.
A vajat kockákra vágva még melegen beleolvasztjuk. Jól kihűtjük, ezalatt kenhetővé válik.
A krém felét a lapok közé töltjük, A többivel kívülről is belenjük a tortát.
A száraz serpenyőben megpirított mandulával feldíszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Svéd mandulatorta-hoz!
Tápérték
Kalória:
896
kcal
Szénhidrát:
61
g
Fehérje:
17
g
Zsír:
68
g
Telített zsír:
28
g
Többszörösen telítetlen zsír:
8
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
28
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
280
mg
Nátrium:
378
mg
Kálium:
483
mg
Élelmi rost:
6
g
Cukor:
43
g
Vitamin A:
1540
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
244
mg
Vas:
3
mg
Keyword
sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!