Svéd mandulatorta Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta

Sütemény Torta

Svéd mandulatorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Svéd mandulatorta

Svéd mandulatorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svéd mandulatorta.
4.50 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 896 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Az alaphoz nagyon jól felverjük a fehérjéket csipet sóval, majd a barna cukorral tovább verjük. Lazán belekeverjük a darált mandulát és a sütőporos lisztet.
  • 180°C fokos sütőben tűpróbáig sütjük 26 cm-es tortaformába. Ha kihült kettévágjuk.
  • A krémhez a tojássárgákat cukorral, keményítővel tejszínnel simára keverjük, majd lassú tűzön besűrítjük. Ne forrjon. Puding sűrűségű lesz.
  • A vajat kockákra vágva még melegen beleolvasztjuk. Jól kihűtjük, ezalatt kenhetővé válik.
  • A krém felét a lapok közé töltjük, A többivel kívülről is belenjük a tortát.
  • A száraz serpenyőben megpirított mandulával feldíszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Svéd mandulatorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 896kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 17gZsír: 68gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 1gKoleszterin: 280mgNátrium: 378mgKálium: 483mgÉlelmi rost: 6gCukor: 43gVitamin A: 1540IUVitamin C: 1mgKalcium: 244mgVas: 3mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 423, mai nézettség: 1 )
Tagged
4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése