Svéd mandulatorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Svéd mandulatorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Svéd mandulatorta.
Hozzávalók
a tésztához:
a krémhez:
- 5 db tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
a tetejére:
- 10 dkg mandula forgács
Elkészítés
- Az alaphoz nagyon jól felverjük a fehérjéket csipet sóval, majd a barna cukorral tovább verjük. Lazán belekeverjük a darált mandulát és a sütőporos lisztet.
- 180°C fokos sütőben tűpróbáig sütjük 26 cm-es tortaformába. Ha kihült kettévágjuk.
- A krémhez a tojássárgákat cukorral, keményítővel tejszínnel simára keverjük, majd lassú tűzön besűrítjük. Ne forrjon. Puding sűrűségű lesz.
- A vajat kockákra vágva még melegen beleolvasztjuk. Jól kihűtjük, ezalatt kenhetővé válik.
- A krém felét a lapok közé töltjük, A többivel kívülről is belenjük a tortát.
- A száraz serpenyőben megpirított mandulával feldíszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Svéd mandulatorta-hoz!
Tápérték
Kalória: 896kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 17gZsír: 68gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 1gKoleszterin: 280mgNátrium: 378mgKálium: 483mgÉlelmi rost: 6gCukor: 43gVitamin A: 1540IUVitamin C: 1mgKalcium: 244mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 423, mai nézettség: 1 )