Mákos vaníliás krémes
Krémes Sütemény

Mákos vaníliás krémes

Mákos vaníliás krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Mákos vaníliás krémes

Mákos vaníliás krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos vaniliás krémes.
4.34 csillag 3 értékelés alapján
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1221 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 3 db mákos lapot sütünk

1 db piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál mák egész
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • sárgabarack lekvár a piskóta lekenéséhez

a krémhez

  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés
 

  • Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk. A lisztet, mákot, sütőport és a szódabikarbónát a tojásos alaphoz szitáljuk, belekeverjük. 25× 35 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180°C fokon ,10 percig sütjük egyenként a piskótákat.
  • A krémhez a pudingporokat megfőzzük. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kikeverjük. A kihűlt pudingot és a fehér csokit felváltva a vajas krémhez keverjük, majd jól kihabosítjuk.
  • Két részre osztjuk a krémet, egy keveset kiveszünk a süti tetejére. Összeállítjuk a sütit, az alsó lapot megkenjük lekvárral, rákenjük a krém felét, a második lapot is lekenjük lekvárral, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a harmadik lappal rákenjük a maradék krémet.
  • Reszelt fehér csokival díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos vaniliás krémes-hez.

Nutrition

Kalória: 1221kcalSzénhidrát: 130gFehérje: 16gZsír: 73gTelített zsír: 42gTrans Fat: 2gKoleszterin: 276mgNátrium: 1115mgKálium: 517mgÉlelmi rost: 3gCukor: 108gVitamin A: 2113IUVitamin C: 2mgKalcium: 538mgVas: 3mg
Keyword krémes, mákos, sütemény, vaníliás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 666, mai nézettség: 1 )