Mákos vaníliás krémes: Az isteni ízélmény a magyar konyhából
Mákos vaníliás krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
A magyar konyha híres a sokféle és ízletes süteményeiről. Az egyik legnépszerűbb desszert a Mákos vaníliás krémes, amelynek egyedülálló ízvilága miatt a magyarok szívébe zárták. A Mákos vaníliás krémes a klasszikus krémes sütemények egyik változata, amelynek tésztájába mák és vanília kerül.
Mákos vaníliás krémes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos vaniliás krémes.
Hozzávalók
a tésztához:
- 3 db mákos lapot sütünk
1 db piskótához:
Elkészítés
- Az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk. A lisztet, mákot, sütőport és a szódabikarbónát a tojásos alaphoz szitáljuk, belekeverjük. 25× 35 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180°C fokon ,10 percig sütjük egyenként a piskótákat.
- A krémhez a pudingporokat megfőzzük. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kikeverjük. A kihűlt pudingot és a fehér csokit felváltva a vajas krémhez keverjük, majd jól kihabosítjuk.
- Két részre osztjuk a krémet, egy keveset kiveszünk a süti tetejére. Összeállítjuk a sütit, az alsó lapot megkenjük lekvárral, rákenjük a krém felét, a második lapot is lekenjük lekvárral, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a harmadik lappal rákenjük a maradék krémet.
- Reszelt fehér csokival díszítjük.
Megjegyzés
Tálalás:
A Mákos vaníliás krémes kiváló desszert lehet bármilyen alkalomra. Az étel szervírozásakor egy szeletet kivágunk, majd megszórjuk egy kis porcukorral és darált mákkal. Azonban az sem ritka, hogy a tetejére tejszínhabot vagy gyümölcsöket tesznek. Jó étvágyat a Mákos vaniliás krémes-hez.Nutrition
Kalória: 1221kcalSzénhidrát: 130gFehérje: 16gZsír: 73gTelített zsír: 42gTrans Fat: 2gKoleszterin: 276mgNátrium: 1115mgKálium: 517mgÉlelmi rost: 3gCukor: 108gVitamin A: 2113IUVitamin C: 2mgKalcium: 538mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 9 910, mai nézettség: 2 )