Nem tudja mit főzzön vagy süssön ? Ime egy recept ajánlat:

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagyma krémleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 245 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát, valamint a megtisztított és kis darabokra vágott burgonyát.
  • Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval. öntsük fel a zöldség alaplevessel vagy vízzel és leveskockával. Főzzük 10-12 percig, és a végén dúsítsuk tejszínnel.
  • Jól forraljuk össze, majd kézi mixerrel pürésítsük.
  • Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagyma krémleves-hez!

Nutrition

Kalória: 245kcalSzénhidrát: 24gFehérje: 4gZsír: 16gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 42mgNátrium: 523mgKálium: 260mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 466IUVitamin C: 11mgKalcium: 30mgVas: 1mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword leves, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 305, mai nézettség: 1 )