Recept ajánlat

Fedezze Fel a Konyha Varázsát: Eredeti Recept ajánlatok.

Íme egy gyors, könnyű recept ajánlat! Készítse el azt, amit a Google talált a recept ajánlat szóra!

Rétegzett baklava szeletek egy mintás tányéron, dióval töltve és sziruppal leöntve.

Baklava

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baklava.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás desszert
Konyha Török
Mennyiség 10 főre
Kalória 628 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 db citrom héja és leve

a kenéshez:

  • 10 dkg vaj olvasztott

Elkészítés
 

  • A lisztet a munkalapra szitáljuk, közepébe egy kis mélyedést készítünk. Beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a tojást, a sót és az olajat, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük. Ismét jól átgyúrjuk, lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
  • A töltelékhez finomra vágjuk a diót és a pisztáciát. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a diót, a pisztáciát, a tojást, a fahéjat, a mézet és a kikapargatott vaníliapépet, vagy a vaníliás cukrot és jól összekeverjük.
  • A tésztát 12 adagra osztjuk, minden adagot kinyújtunk egy 12 cm átmérőjű lapra. Letakarjuk nedves konyharuhával, kicsit pihentetjük, majd tovább nyújtjuk 26 cm-es koronggá.
  • Vékonyan megvajazzuk a sütőlapot. A baklava 6 dupla tésztalapból és 5 réteg töltelékből áll. Az aljára egy tésztalap kerül, amit megkenünk olvasztott vajjal. Erre fektetjük a következő tésztalapot, amit szintén megkenünk vajjal és az első réteg töltelékkel. A két tésztalap közé kent vaj biztosítja, hogy sütés után ropogós, leveles állagúak lesznek.
  • Ezután ismét tésztalap következik, amit megkenünk vajjal, és újabb tésztalapot fektetünk rá. Ezt ugyancsak megkenjük vajjal és ráterítjük a második réteg tölteléket. Ezt így folytatjuk, amíg minden elfogy. Az utolsó lapot csak vízzel kenjük meg.
  • A süteményt 200°C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Sülés közben többször megkenegetjük a tetejét vajjal, hogy ki ne száradjon.
  • Közben elkészítjük a szirupot. Egy lábaskában elkeverjük a cukrot, a vizet, a mézet, a citrom levét és reszelt héját, és 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A sütőből kivett süteményt még melegen megkenjük a mézes sziruppal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baklava-hoz!

Tápérték

Kalória: 628kcalSzénhidrát: 51gFehérje: 11gZsír: 45gTelített zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 81mgNátrium: 254mgKálium: 293mgÉlelmi rost: 4gCukor: 22gVitamin A: 661IUVitamin C: 2mgKalcium: 61mgVas: 3mg
Keyword Baklava, Barna cukor, citromhéj, Citromlé, desszert, dió, Fahéj, Liszt, méz, olaj, Pisztácia, só, Sütés, tojás, Török desszert, Török Konyha, Vaj, Vaníliás cukor, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 848, mai nézettség: 1 )