Nem tudja mit főzzön vagy süssön ? Ime egy recept ajánlat:
Medvehagyma krémleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagyma krémleves.
Hozzávalók
- 15 dkg medvehagyma
- 1 db burgonya
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 dl zöldség alapleves
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tejszín
- só
- fekete bors őrölt
- szerecsendió őrölt
Elkészítés
- Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát, valamint a megtisztított és kis darabokra vágott burgonyát.
- Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval. öntsük fel a zöldség alaplevessel vagy vízzel és leveskockával. Főzzük 10-12 percig, és a végén dúsítsuk tejszínnel.
- Jól forraljuk össze, majd kézi mixerrel pürésítsük.
- Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst is kínálhatunk mellé.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagyma krémleves-hez!
Nutrition
Kalória: 245kcalSzénhidrát: 24gFehérje: 4gZsír: 16gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 42mgNátrium: 523mgKálium: 260mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 466IUVitamin C: 11mgKalcium: 30mgVas: 1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 305, mai nézettség: 1 )