Fedezze Fel a Konyha Varázsát: Eredeti Recept ajánlatok.
Íme egy gyors, könnyű recept ajánlat! Készítse el azt, amit a Google talált a recept ajánlat szóra!
Vagdalt burgonyatésztában
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vagdalt burgonyatésztában.
Hozzávalók
a tésztához:
- 1 kg burgonya
- 2 db tojás
- 1 db vöröshagyma olajon pirítva
- só
- fekete bors őrölt
- 15 dkg liszt szükség szerint
a töltelékhez:
- 40 dkg sertéshús darált
- ½ db vöröshagyma pirítva
- 1 db tojás
- só
- fekete bors őrölt
- 2 evőkanál tejföl szükség szerint
Elkészítés
- Keverjük össze a darálthúst, sót, borsot, a pirított hagymát és a tojást egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejfölt a könnyedebb állag eléréséhez, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat.
- Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát. Szorítsuk ki belőle a felesleges nedvességet egy szűrőn vagy tiszta konyharuhán keresztül. Egy másik tálba öntsük a burgonyát, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a pirított hagymát. Keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg közepesen kemény állagú tésztát nem kapunk.
- Formázzunk kisebb gombócokat a húsos töltelékből. Végy egy darab burgonyás tésztát, nyomkodjuk laposra, helyezzünk rá egy húsgombócot, majd csomagoljuk be, hogy teljesen befedje a tésztával. Ismételjük meg, amíg az összes alapanyagot fel nem használtuk.
- Helyezzük a gombócokat egy kivajazott tepsire, és süsük 180°C-on kb. 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
- Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel a gombócokat.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Vagdalt Burgonyatésztában-hoz!
Kalória
Kalória: 671kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 31gZsír: 26gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 198mgNátrium: 704mgKálium: 1513mgRost: 8gCukor: 4gA-vitamin: 237IUC-vitamin: 53mgKalcium: 91mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 238, mai nézettség: 1 )