Kókuszos krémes
Krémes Sütemény

Kókuszos krémes

Kókuszos krémes recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

A kókuszos krémes egy olyan édesség, amelyet szinte mindenki imád. Az édesség lágy krémmel és ropogós tésztával készül, amely kókuszreszelékkel van megszórva. A kókuszos krémes olyan finom, hogy aki egyszer megkóstolja, az sosem felejti el az ízét.

Kókuszos krémes

Kókuszos krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kókuszos krémes.
4.19 Értékelés 11 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 601 kcal

Hozzávalók
  

a lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 1 csipet
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl

a krémhez:

  • 4 csomag pudingpor főzhető kókusz ízű
  • 19 dkg cukor
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg vaj

a tetejére:

  • 2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
 

  • A lisztet, sütőport, sót, kakaóport és porcukrot dolgozófelületre szitáljuk és elkeverjük. A kockára vágott vajat elmorzsoljuk benne.
  • Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy egynemű tésztát kapjuk.
  • Három egyforma részre osztjuk, cipókat formálunk és folpackba csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Ezután egyenként kb. 24×32 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam ki a lapokat, és amikor már megfelelő nagyságúak voltak, akkor átemeltem egy tepsi hátára. (A lapoknak nagyon vékonynak kell lenniük, szinte papírvékonyságúak.)
  • Villával megszurkáljuk és előmelegített, 190 °C fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb.
  • Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
  • A pudingport a cukorral együtt egy nagyobb lábasba tesszük, majd kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  • A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Mivel én a tészta tetejére is kentem egy kis pudingot, ezért egy kisebb tálba kivettem 6 evőkanálnyi forró pudingot.
  • Az első lapot egy tálcára helyezzük, majd ráöntjük a megmaradt forró puding felét.
  • Erre jött a második lap, majd a puding másik fele. Az utolsó lapot fordítva tegyük rá, így szép sima lesz a teteje.
  • A kis tálkába félretett pudingot rákenjük a tészta tetejére, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • Egy éjszakán át konyhapulton hagyjuk hűlni, dermedni.
  • Másnap hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kókuszos krémes-hez!

Nutrition

Kalória: 601kcalSzénhidrát: 75gFehérje: 13gZsír: 30gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 94mgNátrium: 435mgKálium: 410mgÉlelmi rost: 3gCukor: 42gVitamin A: 974IUVitamin C: 1mgKalcium: 275mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 17 992, mai nézettség: 3 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating