Keksz szalámi recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Keksz szalámi
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Keksz szalámi.
Hozzávalók
- 25 dkg háztartási keksz egész
- 25 dkg háztartási keksz darált
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 dl kávé
- 3 evőkanál kakaó cukrozatlan
- rumaroma
a szóráshoz:
- porcukor
Elkészítés
- A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.
- A tejet és a kávét egy lábosban feltesszük a tűzhelyre, melegíteni kezdjük, közben beletesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint (de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin!).
- Ha már elolvadtak, ráöntjük a kekszekre, és jól összekeverjük. A rumaromát is beleöntjük, majd ismét összekeverjük a masszát.
- A folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük folpackot. (A massza másik felével is ugyan így járunk el – két rúd keksz szalámi lesz.)
- Ha feltekertük, legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Keksz szalámi-hoz!
Nutrition
Kalória: 775kcalSzénhidrát: 113gFehérje: 8gZsír: 35gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 2mgNátrium: 653mgKálium: 170mgÉlelmi rost: 5gCukor: 42gVitamin A: 2000IUKalcium: 30mgVas: 1.1mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 10 933, mai nézettség: 45 )